Christian Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

christian-horner-saoedi-arabie

Christian Horner ziet dat er wederzijds respect is tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Beide zijn verwikkeld in een strijd voor het kampioenschap. Horner denkt dat hun karttijd samen mede verantwoordelijk is voor het respect tussen elkaar. Dit laat hij weten aan Autosport.

De strijd tussen Verstappen en Leclerc gaat terug tot aan hun karttijd, waar beide coureurs flink veel met elkaar geracet hebben. Horner denkt dat deze tijd invloed heeft op het respect tussen beide coureurs. "Ze zijn samen racend opgegroeid vanaf hun karttijd en kennen elkaar goed. Ze komen van dezelfde generatie en er is wederzijds respect tussen de twee", aldus de Red Bull Racing-teambaas.

Red Bull versus Ferrari

Dit seizoen kan de kijker een battle tussen Red Bull en Ferrari verwachten. Vooral Leclerc en Verstappen gaan de strijd aan met elkaar. Beide coureurs hebben nu twee overwinningen achter hun naam staan. De verwachting is dan ook dat het tussen de twee teams gaat schommelen. Horner denkt dan ook dat na de tegenslag van Ferrari op Imola een competetieve auto naar Miami gaan brengen. "Ferrari heeft een goede auto met goede coureurs, ze hebben gewoon ongeluk gehad op Imola. Ik verwacht dat ze super competitief zullen zijn in Miami en ik denk dat dat het geval is voor het hele seizoen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Controversie Hamilton versus Verstappen

De strijd om het kampioenschap van vorig jaar stond ook wel bekend als een van de meest controversiele kampioenschappen, maar van een controversiele strijd zoals tussen Lewis Hamilton en Verstappen  zal geen sprake zijn. Horner denkt ook dat dit komt door het respect wat al vanaf de junioren is opgebouwd tussen Leclerc en Verstappen. 

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

Lees ook: F1 herdenkt Ayrton Senna da Silva

Lees ook: John Watson: Als Hamilton niet kan winnen, stopt hij

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden