John Watson: Als Hamilton niet kan winnen, stopt hij

door Gijs Leuvenink
hamilton australie

John Watson denkt dat Lewis Hamilton weer wil kunnen winnen, anders zou hij gaan stoppen. Dat vertelde de oud Formule 1-coureur in The Mail on Sunday.

"Ik zie dat Lewis wat geirriteerder wordt", vertelde Watson. "Op zijn leeftijd, met zijn prestaties en met de opkomende jongere coureurs is het steeds moeilijker om vooraan mee te gaan doen. Formule 1-coureur zijn is moeilijker in een slechte wagen. Mocht het voor Silverstone niet bijgetrokken zijn bij Mercedes, dan kan Lewis zomaar besluiten te stoppen. Ik denk dat hij zichzelf achter de oren krabt en denkt dat hij wel eens een jaar te lang door is gegaan."

Hamilton-2-700x466
Mercedes-AMG F1 - Lewis Hamilton

Medelijden op Imola

Watson vertelde dat hij de race op Imola met lede ogen had aangezien en bijna medelijden had met Hamilton. "Het is voor iemand als Lewis erg moeilijk om achteraan mee te doen. Bij de start werd hij aan alle kanten aangevallen en kon hij niks doen. Ook het team treft daar geen enkele blaam."

Betere Russell

Volgens de vijfvoudig Grand Prix-winnaar Watson kunnen de goede prestaties van George Russell Hamilton ook wel eens doen besluiten te stoppen. "Dat George Russell wél een fantastische dag had, dat maakt het niet makkelijker. Dat zou aan Lewis gaan knagen. Dat hij op deze manier langzamer is dan zijn teamgenoot, moet pijn doen. Russell is dit seizoen telkens beter dan Lewis en zijn jongere teamgenoot klopt zich niet op de borst. Misschien steekt dat ook nog wel."

Scherpe discussie

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna kwam een beeld naar buiten van een hevige discussie tussen Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, en Lewis Hamilton. "Het was interessant om die onenigheid te zien. Lewis heeft nu één taak en dat is constructief te zijn. Het is makkelijk de auto af te kraken, maar dat helpt niet. Hij moet laten zien dat hij een steentje bijdraagt. Het team heeft door dat het niet goed gaat en dan alleen negatief zijn helpt niet." Overigens heeft Wolff in alle toonaarden ontkend dat er enige vorm van onenigheid in het team is. 

Lees ook: F1 gaat komend seizoen met verplichte compounds testen tijdens kwalificatie

Lees ook: F1 herinnert Roland Ratzenberger: Zijn nalatingen aan de koningsklasse

Lees ook: Aston Martin heeft progressie nodig om Vettel te behouden

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen