Aston Martin heeft progressie nodig om Vettel te behouden

door Olav van Boxtel
Vettel Imola header

Aston Martin teambaas Mike Krack stelt dat zijn team de nodige progressie moet maken om viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bij hen te houden voor het komende seizoen. Aston Martin zou, in zijn woorden, 'dom' zijn niet te proberen de Duitser nog een jaar langer aan het Engelse team te binden.

Na de eerste twee races gemist te hebben lijkt Sebastian Vettel zijn vorm niet verloren te hebben. Tijdens het regenachtige weekend in Imola was de Duitser meerdere malen in een top vijf klassering te vinden en haalt hij het beste uit zijn donkergroene Aston Martin-bolide. Een reden voor het team om eens na te gaan denken over een eventuele contractverlenging voor komend seizoen.

Statement Vettel

Echter stelt Krack dat het team dan wel stappen moet ondernemen, willen ze Vettel binnenboord houden. "Ik ga bekijken hoe dit jaar verloopt en we zien vanaf daar wel verder", liet Sebastian Vettel in een kort statement weten na de Grand Prix van Imola. Krack vult dit statement aan als volgt: "Ik wil niet te veel over contracten praten, maar als je een viervoudig wereldkampioen in je team hebt wil je hem de auto geven die hij verdiend. Echter snap ik zijn opmerking na de race volledig."

SV5 IMOLA
Foto: Aston Martin F1 Team

Krack zegt dat Vettel om de voorste plaatsen wil vechten en dat niet gaat met een auto die rijdt voor plaats 16 en 17. "Ik begrijp zijn opmerking over zijn toekomst volledig en het is aan ons hem een auto te geven om zijn vertrouwen in het team te winnen en te zorgen dat hij bij ons blijft."

Samenwerking

Krack is onder de indruk van Vettel. Eerder werkte hij al samen met hem bij BMW Sauber, toen Vettel nog maar 19 jaar oud was. "Ondertussen is hij vier keer kampioen geworden, maar is hij nog steeds een van de meest hardwerkende mensen die ik ken", zegt Krack. "Het is een eer met hem te werken, niet alleen op professioneel niveau, maar ook als mens is hij enorm aardig."

SV5 Imola 2
Foto: Aston Martin F1 Team

Volgens Krack moeten Vettel en zijn team doorgaan op de voet zoals ze nu bezig zijn. "Transparant, leergierig en blijven communiceren. Iedereen binnen het team werkt hard, dat ziet Sebastian (Vettel .red) ook. Op deze manier gaan we gewoon door en proberen we er het beste voor iedereen uit te halen."

Lees ook: F1 kiest mogelijk voor radicaal nieuwe richting vanaf 2026

Lees ook: Pierre Gasly hoopt nog altijd op Red Bull-stoeltje

Lees ook: Alfa Romeo nog niet zeker van toekomst in F1

 

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden