Pierre Gasly hoopt nog altijd op Red Bull-stoeltje

door Jacobine van den Berg
Pierre Gasly

Pierre Gasly is tot en met 2023 verbonden aan AlphaTauri en hoopt dat hij daarna zijn kans krijgt bij een topteam, zodat hij met zijn leeftijdsgenoten kan vechten om de winst.

De 26-jarige Fransman is inmiddels bezig met zijn vijfde seizoen in de Formule 1 en hoopt op op een kans bij een topteam. In 2019 was hij de vervanger van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing, die op zijn beurt vertrok naar Renault (nu bekend als Alpine red.). Het was echter geen succesvolle periode, zo werd Gasly halverwege het seizoen vervangen door Alexander Albon na behaalde resultaten die tegenvielen. Sinds zijn terugkomst bij AlphaTauri heeft hij één overwinning en twee podiumplekken weten te pakken. De Fransman aast nog altijd op het plekje van Sergio Pérez bij Red Bull Racing, maar of die kans aanwezig is, dat zal de tijd moeten leren. "Ik heb mijn potentieel laten zien", zegt de Fransman.

Potentieel

Hij vervolgt: "Ik zie Charles (Leclerc red.) in een Ferrari, ik zie Max (Verstappen red.) in de Red Bull, George (Russell red.) in de Mercedes, Lando (Norris red.) in de McLaren. Ik heb mijn hele carrière met deze jongens gereden", geeft de AlphaTauri-coureur in gesprek met RaceFans aan. De teamgenoot van Yuki Tsunoda heeft na zijn degradatie bij Red Bull Racing in de situatie van een kleiner team aan zichzelf kunnen werken en is dan ook standvastig over zijn kansen. "Ik voel me er klaar voor en ik heb het gevoel dat ik mijn potentieel heb laten zien", zegt hij.

Kans krijgen

Gasly heeft zijn kans bij Red Bull Racing gehad, maar dat pakte niet goed uit. Inmiddels is hij een aantal jaren verder en heeft hij meer ervaring. "Het is hun beslissing, daar kan ik me goed in vinden", legt hij uit over het Oostenrijkse team. De enkelvoudig racewinnaar bewondert dan ook het werk van Pérez, die het op dit moment goed doet. Ondanks dat, heeft hij zijn zinnen nog altijd op het stoeltje van de Mexicaan gezet. "Ik weet dat ik daar thuishoor en ik wil mijn kans krijgen om ook in die positie te zitten", sluit Gasly af.

Lees ook: Silly season begint weer: de laatste contractgeruchten

Lees ook: Toto Wolff over Russell en Hamilton: productief en positief

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari ligt niet op wereldkampioen-koers

 

 

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden