Toto Wolff over Russell en Hamilton: productief en positief

Header liveblog 1 Bahrein

Toto Wolff is tevreden met zijn line-up van dit seizoen. Voor zijn gevoel zit nieuwkomer George Russell op zijn plek binnen het team. De teambaas is ook te spreken over het contact tussen zijn coureurs. Hij vindt dat de huidige auto niet past bij het niveau van zowel de nieuwkomer als Lewis Hamilton.

Na acht jaar dominantie lijkt het voor nu gedaan met de pret. Mercedes staat op een derde plek in het costructeurskampieonschap, wat voor het team een grote teleurstelling is. De auto doet niet wat hij zou moeten doen en het team kan niet meekomen met de top. Wolff ziet ook in dat de auto op dit moment slechter presteert dan verwacht. Hij vindt het vooral erg voor zijn coureurs: "Zij verdienen een auto en krachtbron waarmee ze vooraan kunnen vechten. Zoals het nu gaat verdienen ze niet."

Geen wrijving

Wolff is blij dat Hamilton en Russell zo goed met elkaar overweg kunnen. Daarbij doet hij zelfs een gewaagde uitspraak over hun prestaties. "Ik vind het fijn om te zien dat er geen wrijving is tussen die twee. Ze zijn juist zeer productief en positief. Ik ben enorm blij met de rijdersbezetting, in dat opzicht hebben we misschien wel twee van de drie beste coureurs aan boord." Wolff laat echter in het midden wie die derde coureur dan zou zijn. 

Comeback Hamilton

De teambaas van Mercedes neemt het op voor Hamiton, die in Imola als dertiende over de eindstreep kwam. "Hij is de beste coureur ter wereld. Maar hij heeft nu niet het juiste materiaal", zo vertelt hij volgens Motorsport.com. Wolff verwacht dat Hamilton er weer bovenop zal komen. "Geen enkele grote atleet heeft geen momenten gehad waarop alles slecht verliep, dat is nu bij hem het geval. Hij gaat het team helpen om zichzelf op orde te krijgen. We helpen elkaar in goede en slechte tijden."

Updates

Op aerodynamisch vlak komen er mogelijk in Miami al updates voor de zilverpijlen. Met de prestaties van de auto in Imola kan het team, en vooral Hamilton, alleen nog hopen op de updates die het team de komende tijd met zich meebrengt. 

Lees ook: Beide wedstrijdleiders positief getest op corona

Lees ook: Christian Horner: Fout Leclerc een mooie bonus

Lees ook: George Russell had bijna Formule 1 misgelopen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen