Beide wedstrijdleiders positief getest op corona

alonso sprint imola

Niels Wittich en Eduardo Freitas zijn allebei positief getest op corona. Na het vertrek van Michael Masi, zijn er twee nieuwe personen aangewezen om die rol als wedstrijdleider te vervullen. Beide wedstrijdleiders zijn nu positief getest op corona, wat de Grand Prix van Miami op losse schroeven zet. 

Met dit nieuws is het onzeker of de wedstrijdleiders aanwezig zullen zijn bij de Grand Prix van Miami, die van 6 tot 8 mei plaatsvindt. Als beide wedstrijdleiders niet negatief testen voor aanvang van het raceweekend, moet er gekeken worden naar een oplossing. En volgens Sky Sports News is dat nog niet zo gemakkelijk. Mogelijke kandidaten die de FIA in het vizier heeft, hebben namelijk geen ervaring als wedstrijdleider. 

Mogelijke vervangers

Namen die wel genoemd worden zijn Herbie Blash en Colin Haywood. Blash is senior adviseur van de FIA-racedirecteuren en Haywood was systeembeheerder tijdens races van de Formule 1. Beide hebben echter geen ervaring in de rol als wedstrijdleider. Het liefst heeft de FIA natuurlijk dat één van de huidige wedstrijdleiders in staat is om bij de race in Miami aanwezig te zijn, maar over krap een week vertrekt het vliegtuig al.

Michael Masi?

Aan het eind van vorig seizoen moest Michael Masi vertrekken na zijn handelen bij het incident met Nicholas Latifi en de safety car, wat Max Verstappen in de laatste ronde wereldkampioen maakte. Rond deze beslissing was veel ophef, wat uiteindelijk resulteerde in het vertrek van Masi. Het lijkt geen optie om Michael Masi voor één race terug te halen: "Masi is momenteel in Australië en wordt niet gezien als een mogelijke stand-in, mochten Freitas en Wittich niet in staat zijn om de Grand Prix van Miami bij te wonen."

De FIA heeft zel nog niet gereageerd op dit nieuws. Zij zullen dit pas doen wanneer het zeker is dat beide wedstrijdleiders de Grand Prix van Miami moeten missen. 

Lees ook: Christian Horner: Fout Leclerc een mooie bonus

Lees ook: George Russell had bijna Formule 1 misgelopen

Lees ook: Toto Wolff denkt niet aan stoppen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden