Christian Horner: Fout Leclerc een mooie bonus

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, ziet de fout die Charles Leclerc maakte tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna een bonus voor het team. In plaats van een derde plaats eindigde de Monegask nu als zesde.

Charles Leclerc is in 2022 uit de startblokken geschoten. Mede door wat pech bij de concurrentie had hij voor aanvang van de Grand Prix van Emilia-Romagna een ruime voorsprong in het kampioenschap. Voor Red Bull Racing was het zake stap voor stap het gat te dichten. Max Verstappen domineerde op Imola terwijl Leclerc vastzat achter Pérez, de teamgenoot van de Nederlander. Door de regen die voor de race was gevallen bleef de DRS lang dicht. Hierdoor werd het inhalen er niet makkelijker op. Na een pitstop naar de rode band zette Leclerc de druk er vol op bij de Mexicaan. Hij moest daar zelf ook voor pushen, dit resulteerde in een fout in de Variante Alta. Leclerc raakte de bandenstapel iets en moest naar binnen voor een nieuwe voorvleugel. In de laatste fase van de race wist hij zich nog terug te knokken naar een zesde plaats terwijl hij een podiumplek in handen had.

Leclerc was te hebberig

In de strijd om het kampioenschap komt de fout van Leclerc Red Bull erg goed uit. Christian Horner ziet het echt als een bonus voor het team dat de Ferrari-coureur een fout maakte al had het volgens Horner ook anders af kunnen lopen. “Eigenlijk heeft Leclerc nog heel veel geluk gehad dat hij de race kon finishen. Doordat hij niet op het podium finishte zijn we wat extra punten ingelopen.” Dat liet Horner weten tegenover onder andere RacingNews365. “Leclerc was op dat punt de hele race al snel maar uiteindelijk was hij toch te hebberig. Ik denk dat hij in de DRS van Pérez wilde komen. Om daarbinnen te komen moet je snel door die chicane.”

Lees ook: Toto Wolff denkt niet aan stoppen

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton mist stukje fighting spirit

Lees ook: Mattia Binotto verwacht stuivertje te wisselen met Red Bull

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden