Alfa Romeo nog niet zeker van toekomst in F1

door Olav van Boxtel
alonso sprint imola

Alfa Romeo heeft nog niet besloten over haar toekomst in de Formule 1. Er zou spraken zijn dat Alfa Romeo wellicht uit de koningsklasse zou stappen als sponsor. Alfa Romeo CEO Jean-Phillipe Imparato laat weten in de zomer een beslissing te maken.

"Deze beslissing zal onder andere erg afhangen van de prestaties van het team", geeft hij aan in een interview. "Dit zal in juli zijn. Het namelijk een proces. Je moet met alle informatie die je hebt een beslissing maken over je toekomst." Alfa Romeo is momenteel sponsor van Sauber, en deze laatstgenoemde wacht nog op bevestiging voor een sponsordeal voor volgend jaar.

'Return of investment'

"De beslissing hangt natuurlijk af van prestaties, maar ook van de 'return of investment' ", geeft Imparato aan. "Wij moeten weten wat we terug kunnen verwachten na het inzetten van ons sponsorgeld. Ligt dit op één lijn, wellicht kunnen we dan verdergaan met de samenwerking." 

Alfa romeo Emilia Romagna
Foto: Florent Gooden

Imparato vervolgt: "Binnen een team is het er een simpele structuur. Frederic Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, is de leider van het team. Wij verwachten resultaten van hem en het team. Hieruit meten we de 'return of investment'."

'Budget cap maakt Formule 1 interessant'

Stellantis ceo Carlos Tavares, spreekt zich ook uit over de situatie rondom Alfa Romeo in de Formule 1. Hierover zegt hij dat de Formule 1 nog steeds een enorm aantrekkelijke markt is voor sponsoren en automerken om zich in te mengen. "Vooral het invoeren van de 'budget cap' was nodig om te zorgen dat de markt binnen de sport aantrekkelijk blijft voor ondernemers en sponsoren", zegt hij. "De Formule 1 is nog altijd de koningsklasse van de autosport en hierin wil je niet ontbreken.

De budget cap was volgens hem belangrijk voor automerken om winst te kunnen maken en te zorgen voor een positieve 'return of investment', waar Alfa Romeo CEO Imparato ook al over sprak. Hierom zal de keuze voor Alfa Romeo belangrijk zijn voor de toekomst van het merk in de autosportwereld. Dit omdat de Formule 1 natuurlijk de grote show is om je als automerk in te bevinden.

Fred vasseur
Teambaas Frederic Vasseur in gesprek (Foto: Germain Hazard)

Prestaties

Het belangrijkste voor het team van Alfa Romeo is dus om te blijven presteren en te zorgen voor een goede 'return of investment'. Met een vijfde plaats in het huidige constructeursklassement zijn de prestaties boven alle verwachtingen uitgestegen en hoopt het team deze lijn door te zetten. 

 

Lees ook: Silly season begint weer: de laatste contractgeruchten

Lees ook: Toto Wolff over Russell en Hamilton: productief en positief

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari ligt niet op wereldkampioen-koers

 

 

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden