Wat waren de beste, maar ook mindere races van 2023?

door Shakyra van den Heuvel
Premium update
Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens race Grand Prix Abu Dhabi 2021
Premium update

Het seizoen van 2023 was een seizoen met een recordaantal races die werden verreden over de gehele wereld. Een seizoen dat werd gedomineerd door Red Bull en Verstappen. Toch was elke race toch net wat anders en daarom zetten we de beste drie races op een rijtje, maar ook de mindere races. We beginnen met de drie beste races van het seizoen. 

Als we zeggen dat de Grand Prix van Zandvoort de beste race van het seizoen was, dan zullen veel mensen dit beamen. Het was een race vol met spektakel en uitdaging. De race begon droog, maar na de eerste ronde begonnen de eerste regendruppels al naar beneden te vallen. Deze druppels werd al snel een flinke regenbui waardoor de teams snel moesten gaan beslissen op welke banden ze verder zouden gaan rijden. Dankzij een goede strategie van Red Bull, wist Verstappen weinig tijd te verliezen. Na een rode vlagsituatie op de helft van de race, wist ook hier de Nederlander zijn hoofd koel te houden en er met de winst vandoor te gaan. Een enthousiaste Alonso mocht ook mee naar het podium voor P2 en Gasly maakte het podium compleet met P3. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden