Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

door Jacobine van den Berg
Niels Wittich

De FIA maakte zich na de Grand Prix van Imola veel zorgen. Niels Wittich en Eduardo Freitas bleken namelijk besmet te zijn met het coronavirus. Daardoor moest de Formule 1 mogelijk op zoek naar een vervangende wedstrijdleider. Volgens The Race is dat probleem niet meer aan de orde. 

Momenteel is het in de meeste landen voldoende is om een vaccinatiebewijs te laten zien, maar voor de Verenigde Staten is het nog wel altijd nodig om een negatieve test te overhandigen. Het zou betekenen dat het voor Wittich en Freitas onmogelijk zou zijn om toegelaten te worden tot Amerika.

Achter de schermen was de FIA zich al aan het voorbereiden op een noodplan, waarbij Scot Elkins ter sprake kwam als mogelijke vervanger. Dat blijkt echter niet nodig te zijn, zo stelt The Race. Eind vorige week testte Wittich naar verluidt negatief, waardoor hij in staat is om het raceweekend in Miami te leiden.

Freitas ontbreekt

Freitas zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn tijdens de GP om zich klaar te maken voor de World Endurance Championship in Spa. Het betekent dat Colin Haywood volgend weekend de plaatsvervanger van Wittich is. 

Lees ook: Rinus VeeKay snelt naar pole in Barber

Lees ook: Vandoorne wint ePrix Monaco, geen podium Nederlanders

Lees ook: John Watson: Als Hamilton niet kan winnen, stopt hij

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen