Vandoorne wint ePrix Monaco, geen podium Nederlanders

Stoffel-VAndoorne-700x467

Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne heeft de ePrix van Monaco op zijn naam geschreven. In een rommelige race was de Belg de snelste. Nyck de Vries en Robin Frijns kwamen als tiende en vierde over de meet.

Op de grid stond Mitch Evans, die na de dubbele zege in Rome tijdens de vorige race in een bloedvorm stak, op pole. De Nieuw-Zeelander behield de koppositie na de start voor Pascal Wehrlein en Jean-Éric Vergne. Na wat wisselingen door het halen van de attack mode was het Wehrlein die de race controleerde en stukje bij beetje wegreed.

Problemen Porsche

Het noodlot sloeg echter snel toe bij Wehrlein. De Duitser zijn Porsche kreeg te maken met een technisch mankement en zakte ver terug. Uiteindelijk viel de voormalig F1-coureur ook helemaal uit. Niet veel later kreeg ook teamgenoot André Lotterer, die niet echt een rol van betekenis speelde in de race, ook te maken met een probleem en viel uit. Vergne ging daarna aan de leiding. Het resulteerde in een safety car-situatie waardoor het veld bij elkaar kroop.

Herstart

Nadat beide Porsches van de baan gehaald zijn volgde een spannende herstart. Vandoorne, die al opgeklommen was naar de tweede plek, pakte de leiding en liet deze niet meer los. Achter de Belg was het Vergne die in een gevecht met Robin Frijns verwikkeld was. Uiteindelijk trok de Fransman aan het langste eind en verloor Frijns ook nog P3 aan Mitch Evans. Evans ging na Frijns ook Vergne nog voorbij en onderstreepte zo ook in de race zijn bloedvorm. De Vries kon niet profiteren van de herstart en eindigde op plek tien.

Stand WK

In het wereldkampioenschap neemt Vandoorne ook de koppositie over. Jean-Éric Vergne staat daar op plek twee, voor Mitch Evans. Robin Frijns laat het hele seizoen al zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en staat vierde. Nyck de Vries, regerend kampioen, moet heel wat inhalen om de titel te prologneren. Hij staat op plek acht met 42 punten achterstand op zijn teamgenoot Vandoorne. 

Over twee weken wordt het kampioenschap vervolgd met twee races op het circuit van Tempelhof in Berlijn. 

Lees ook: F1 gaat komend seizoen met verplichte compounds testen tijdens kwalificatie

Lees ook: F1 herinnert Roland Ratzenberger: Zijn nalatingen aan de koningsklasse

Lees ook: Aston Martin heeft progressie nodig om Vettel te behouden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden