Eerste TCR races voor Tom Coronel achter de rug

door Zus Veldkamp
Profielfoto Tom Coronel FIA WTCR 2022

Tom Coronel heeft de eerste races voor het Europees toerwagenkampioenschap (TCR Europe) achter de rug. Zijn prestaties zijn beloond met een achtste en derde plek. 

De eerste races in Portimão van Tom Coronel voor TCR Europe zijn goed verlopen. In zijn Audi RS3 is hij achtste en derde geworden, hij staat nu achtste in de standings. De eerste race startte hij vanaf de zevende plek en de tweede race vanaf de vierde plek. Coronel kan zich nu voorbereiden voor de wereldkampioenschap races op Paul Ricard volgende week.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tom Coronel | Viaplay Analist (@tomcoronel)

Goede voorbereiding

Coronel zat er met de vrije trainingen en kwalificaties al goed bij en had dus een goede voorbereiding voor beide races. Tijdens de vrije trainingen werd de Nederlander al zevende en tiende. Met de eerste kwalificatie, waarvan het resultaat de startopstelling voor de tweede race bepaald, werd hij zesde, wat met een reversed grid hem een vierde startpositie opleverde. De tweede kwalificatie werd beloond met een zevende plek. 

Gevecht met Filippi

In de tweede race heeft Coronel voor plek drie moeten strijden met John Filippi, waar Coronel als winnaar uit de bus is gekomen. "Super mooi gevecht met Filippi gehad. Dat was niet makkelijk het was namelijk super warm, maar op deze hele vette baan hebben we het wel goed gedaan", aldus Coronel.

Drukke kalender

Coronel heeft wel een druk seizoen voor de boeg, de racekalender bestaat uit maar liefst negentien races. "Volgende week gaan we naar Paul en daarna gaat het bijna ieder weekend door, want dit jaar hebben we serieus veel races. Er staan negentien races klaar, dus dit jaar zijn we super druk", vertelt de Nederlandse coureur. Voor Coronel waren dit de eerste races voor het kampioenschap en mag hij volgende week aan de slag voor het wereldkampioenschap. "Dit was de eerste race voor het kampioenschap, dus we zijn los."

Luister de gehele update van Tom Coronel op Grand Prix Radio. 

Lees ook: Christian Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

Lees ook: Vandoorne wint ePrix Monaco, geen podium Nederlanders

 

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen