Gasly en Kvyat balen van vertrek Honda: "Het kwam als een verrassing"

AP-24H1MC9ZS1W11_news

Het vertrek van Honda uit de Formule 1 heeft niet alleen gevolgen voor het team van Red Bull, ook AlphaTauri rijdt momenteel nog met de Japanse krachtbron en zal dus op zoek moeten naar iets nieuws. AlphaTauri-coureurs Pierre Gasly en Daniil Kvyat hebben inmiddels laten weten teleurgesteld te zijn, maar zich nog geen zorgen te maken over de toekomst.

"Ik moet zeggen dat ik best teleurgesteld was toen ik het nieuws hoorde", begint Gasly tegenover Motorsport.com. "Ik heb al best wel een lange werkrelatie met hen, die dateert van mijn Super Formula-seizoen in 2017. Ik heb altijd genoten van de samenwerking en geniet daar nog steeds van. Ze werken keihard om de doelen te halen, dus het is triest."

De Fransman had het idee 'dat er echt een mooie toekomst voor Honda weggelegd was'. "Zeker als je ziet waar ze vandaan zijn gekomen, daar hebben ze keihard voor gewerkt. Nu vechten ze voor overwinningen en ik denk echt dat Honda op termijn ook voor de wereldtitel had kunnen vechten." Des te groter was de teleurstelling toen Gasly te horen kreeg dat Honda eind 2021 de Formule 1 gaat verlaten.

Wereldtitel

De AlphaTauri-coureur hoopt dat Honda de Formule 1 op een hoogtepunt gaat verlaten. "Vorig jaar konden ze voor overwinningen vechten met Red Bull en dit jaar zelfs met beide teams. Hopelijk krijgen ze volgend jaar de kans om een wereldtitel te pakken, alvorens ze vertrekken."

Kvyat Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Mark Thompson/ Getty Images / Red Bull Content Pool

Ondanks de teleurstelling maakt Gasly zich niet al te veel zorgen over het Formule 1-seizoen van 2022. "Het is nog te vroeg om ons nu al zorgen te maken. Red Bull en AlphaTauri hebben voldoende tijd om de beste oplossing te zoeken voor 2022, als we trouwens ook met de nieuwe reglementen te maken krijgen. Er is nog geen haast."

Gemotiveerd en toegewijd

Ook voor Gasly's teamgenoot, Daniil Kvyat, kwam de aankondiging van het vertrek van Honda als een verrassing. "Toen ik in 2018 terugkeerde naar de Formule 1 keek ik er mede door de progressie van Honda zo enorm naar uit. Vanaf het allereerste moment dat ik in de auto stapte, voelde ik meteen dat ze enorm gemotiveerd en toegewijd zijn", stelt Kvyat. "Ik kan Honda alleen maar het beste wensen voor hun toekomst en ben blij dat ik onderdeel van hun F1-geschiedenis mag zijn."

Ook de Rus maakt zich nog geen zorgen over de toekomst. "Dit is nog niet de tijd om ons zorgen te maken. Honda zal er volgend jaar nog zijn waardoor het management afdoende tijd heeft om alle opties goed af te wegen. Ik maak me om eerlijk te zijn nog geen zorgen. Ik wil deze periode met Honda vooral zo goed mogelijk afsluiten. De mensen bij Honda kennende, blijven ze dit jaar en ook volgend jaar zeker nog met updates komen."

Lees ook: Verstappen: zag het stoppen van Honda aankomen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen