Gasly: "Hebben fouten gemaakt die te voorkomen waren"

SI202109260613_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly zal blij zijn dat het raceweekend in Rusland eindelijk voorbij is. De Fransman kende een enorm ongelukkige kwalificatie en ook tijdens de race liep het niet op rolletjes. Lange tijd reed de AlphaTauri-coureur rond op een vijfde stek tot ook de regen bij hem voor fouten zorgde. "Het is gewoon niet ons weekend", stelde Gasly tegenover Ziggo Sport.

De eerste tegenvaller kreeg Gasly te verduren tijdens de kwalificatie op zaterdag. Er moest op een opdrogende baan gereden worden en de Fransman kwam door een fout van het team niet verder dan een twaalfde tijd. Gasly riep namelijk meermaals over de boordradio naar het team dat hij nieuwe banden nodig had omdat de inters waar hij op reed "dood" waren. Het team haalde hem echter niet naar binnen en dat vergalde zijn kwalificatie.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Rusland / Sotsji / Formule 1 / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

De AlphaTauri-coureur was woest en zag in dat de kans op een startplek in de top vijf verspild was. Ook in de race ging het niet super. De Fransman vocht zich een weg naar voren en reed lange tijd rond op een vijfde plek toen de regen roet in het eten gooide. Waar andere coureurs wel naar binnen gingen voor inters, bleef Gasly buiten op slicks. Hij kon zijn auto amper op de baan houden en werd aan alle kanten voorbijgereden. "Aan het einde van de tweede stint reed ik achter Valtteri Bottas met een gat naar degene die op P6 reed. Daarna ging het mis. Er moet iets zijn geweest dat we niet goed gedaan hebben."

"Het waren twee slechte weekenden voor ons"

Waar het precies misging, wil Gasly niet zeggen. Toch was vrij duidelijk te zien hoe hij op een natte baan op slicks om zijn oren werd gereden door coureurs die wel inters gehaald hadden. Daarnaast werd hij zelfs nog aangetikt door Lance Stroll. De Canadees kreeg daar na afloop van de race een 10 seconden tijdstraf voor, met daarbij twee strafpunten op zijn licentie. Dat ter zijde was dit een weekend om snel te vergeten voor het Italiaanse team. "We hebben dit weekend geen punten gescoord net als in Monza. Ook Yuki (Tsunoda red.) heeft geen punten gepakt. Het waren twee slechte weekenden voor ons. We hebben fouten gemaakt die te voorkomen waren en we moeten het beter begrijpen zodat we de volgende keer betere beslissingen kunnen nemen."

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

Lees ook: Trident pakt constructeurstitel tijdens laatste race F3-seizoen

Lees ook: Norris baalt als een stekker: “Wisten niet dat regen toe zou nemen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden