‘Gasly nooit een optie geweest om Albon te vervangen’

Horner-Gasly

Volgens Christian Horner ligt het aan de goede prestaties van Gasly bij AlphaTauri dat de Fransman niet in aanmerking kwam voor een Red Bull-stoeltje in 2021. Een werkomgeving met minder druk past volgens Horner beter bij hem.

Pierre Gasly werd vanochtend bevestigd als AlphaTauri-coureur voor 2021. De jonge Fransman had een stabiel 2018 seizoen bij Toro Rosso erop zitten voordat hij de overstap maakte naar het grotere team Red Bull. Hier vielen de resultaten echter tegen en al in het midden van het seizoen werd hij vervangen door Alexander Albon. Diens resultaten zijn nu alleen ook wisselvallig en in de paddock werd er al gespeculeerd wie hem zou kunnen vervangen.

Pierre Gasly is volgens Christian in elk geval nooit een optie geweest om Albon te vervangen. Horner is namelijk positief over hoe Pierre zijn vertrouwen weer heeft opgebouwd bij AlphaTauri dit jaar, met zelfs een overwinning in Monza. Een werkomgeving met minder druk en een makkelijker te besturen auto zijn volgens Horner twee factoren die daaraan hebben meegespeeld.

Er blijft natuurlijk altijd de vraag waarom Pierre geen tweede kans kreeg bij Red Bull. Dit zou volgens de Red Bull-teambaas liggen aan het feit dat hij het niet beter zou doen dan Albon nu. Prioriteit zou nu ook liggen bij Albon, die zijn stoeltje eigen moet maken.

Het grote snelheidsverschil tussen Verstappen en zijn (ex)-teamgenoten ligt dan ook bij het feit dat de Red Bull moeilijker te besturen is. De wagen is gevoeliger dan de AlphaTauri aan de achterkant, iets waar Verstappen geweldig mee omgaat, maar andere coureurs meer moeite mee hebben. “Zet Alex in de AlphaTauri en hij zou net zo presteren als Gasly”, sluit Horner af.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen