Gasly vervangt Kvyat in komende races bij Toro Rosso

P-20160519-00798_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Pierre Gasly vervangt de komende races Daniil Kvyat bij het team van Toro Rosso. Dat maakte het voormalig team van Max Verstappen dinsdag bekend.

De 21-jarige Fransman is voor tenminste twee races vastgelegd. In Austin kan hij niet rijden omdat hij dan verplichtingen heeft in het Japanse Super Formula. Mogelijk keert Kvyat daar weer terug bij Toro Rosso.

Naar verluidt zou Gasly in eerste instantie de plaats overnemen van Carlos Sainz. De Spanjaard rijdt volgend seizoen bij Renault, maar het Franse team had hem graag al eerder in de cockpit willen plaatsen. Renault-coureur Jolyon Palmer weigerde echter akkoord te gaan met een afkoopsom van enkele miljoenen euro's, waardoor Sainz bij Toro Rosso moest blijven. Bovendien wilde Toro Rosso Sainz liever niet laten gaan met het oog op het constructeurskampioenschap.

Daardoor leek het F1-debuut van Gasly uitgesteld te worden tot volgend jaar. Maar omdat de prestaties van Kvyat dusdanig tegenvallen heeft Red Bull een andere oplossing gevonden. De 23-jarige Rus sprokkelde slechts vier punten bij elkaar en staat daarmee op de negentiende plaats in het kampioenschap. Ter vergelijking: teamgenoot Sainz staat met 48 punten op de negende plek.

Kvyats crash tijdens de Grand Prix van Singapore zou voor het team de druppel zijn geweest. De Rus onderstuurde op het natte stratencircuit de vangrail in.

Toro Rosso zal het optreden van Gasly waarschijnlijk gebruiken om te beoordelen of hij goed genoeg is om in 2018 een volledig seizoen voor het team te rijden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen