Geen bandenwarmers meer in 2024, kan dat wel?

door Zus Veldkamp
Premium update
magnussen uitgang pit Nederland 2022
Premium update

In 2024 wil de Formule 1 af van de bandenwarmers. Die bandenwarmers zorgen er voor dat de band een constante temperatuur heeft en de coureur niet op koude banden naar buiten gestuurd wordt. Echter, de Formule 1 wil er vanaf in 2024, kan dat wel? Grand Prix Radio zoekt het voor je uit.

Om ervoor te zorgen dat de banden niet koud onder de auto gemonteerd worden zitten er bandenwarmers omheen. Vanaf dit jaar werd de temperatuur van die bandenwarmers al verlaagd van 90 naar 70 graden celcius. Het plan is om voor volgend jaar dat nog eens te verlagen naar 50 graden celcius. Al sinds 2018 wordt er gesproken op een verbod van de bandenwarmers, de Formule 1 wil dat nu in 2024 gaan invoeren. Echter, dat zou gevaarlijk kunnen zijn voor de coureurs.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden