Geen enkele Yamaha rechtstreeks door naar MotoGP-Q2

180922_ARA_Rossi

Aan de ellende bij Yamaha lijkt maar geen einde te komen. Niet één van de vier Yamaha’s in het MotoGP-veld wist een plaats in de top 10 te veroveren die recht geeft op directe plaatsing voor de kwalificatie voor de MotoGP van Aragon.

De kans dat Yamaha in Aragon een einde maakt aan de periode zonder overwinning lijkt nihil. In dat geval wordt het de 23ste GP zonder zege. De laatste overwinning van Yamaha stamt van vorig jaar, toen Valentino Rossi de TT van Assen op zijn naam schreef. Rossi kwam in Aragon in zijn uiterste poging in de top 10 te komen ten val in de slotfase van FP3. Daardoor kwam hij niet verder dan plaats 18.
https://twitter.com/MotoGP/status/1043423002883510277

Maverick Viñales was op plaats 11 de best geklasseerde Yamaha-rijder. Hij werd in de laatste minuten van de derde vrije training uit de top 10 geduwd door Suzuki-rijder Alex Rins. Tech3 Yamaha-rijders Johann Zarco en Hafish Syahrin werden respectievelijk 14de en 21ste. Een oplossing lijkt voorlopig niet in zicht.
Zie ook Marquez leidt op ‘zijn’ Motorland Aragon

De top 10 bestaat na de drie gecombineerde vrije trainingen uit Marquez, Crutchlow, Miller, Lorenzo, Dovizioso, Iannone, Pedrosa, Petrucci, Bautista en Rins. Pol Espargaro crashte al vroeg in de derde sessie en brak daarbij opnieuw het sleutelbeentje dat hij in Brno ook al brak.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen