Geen grid girls meer in Formule 1

025_Grid_girl_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_GP_Oostenrijk

De Formule 1 zal vanaf komend seizoen geen ‘grid girls’ meer inzetten voorafgaande aan de Formule 1 races, dat maakte Sean Bratches in een verklaring wereldkundig. De organisatoren van de sport volgen daarmee het voorbeeld van Dartsbond PDC. Zij maakten onlangs bekend een einde te maken aan de traditie waarbij de spelers begeleiding naar het podium krijgen door de zogeheten 'walk-on girls'. In de Formule 1 stonden de ‘grid girls’ met het bord van het startnummer van de coureur bij de betreffende positie op de startgrid.

“Het afgelopen jaar hebben we naar een aantal zaken gekeken die niet meer in lijn waren met onze visie op de sport”, aldus Bratches. “Hoewel de aanwezigheid van de ‘grid girls’ decennialang een visitekaartje voor onze sport was, denken we nu dat het botst met onze kernwaarden en de hedendaagse maatschappelijke waarden.”

Bratches zegt verder niet te geloven dat de aanwezigheid van grid girls “van belang is voor de Formule 1 en haar fans, jong danwel oud, wereldwijd”. De maatregel heeft ook betrekking op alle andere raceklassen gedurende de toekomstige Grand Prix weekeinden. De 'grid girls' zijn overigens niet te verwarren met de zogeheten 'pitspoezen'. Deze veelal  beeldschone dames verbleven nadrukkelijk bij de pitboxen van de teams. Sinds het vertrek van het team van Eddie Jordan uit de Formule 1 kwam daarmee al aan einde aan die traditie. Naar alle waarschijnlijkheid is met deze maatregel ook een einde gekomen aan de erehaag van dames die veelal namens de hoofdsponsor de racewinnaars flankeerden op weg naar het podium. Het nieuwe Formule 1 seizoen begint op 25 maart in het Australische Melbourne.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden