Geen Mercedes-motoren voor Red Bull Racing

Daniil_Kvyat_Red_Bull_Racing_GP_Australia_14_maart_2015

Gisterenavond kwam het nieuws dat Red Bull Racing formeel aan Renault F1 te kennen zou hebben gegeven dat het in 2016 niet samen verder wil. Red Bull had intussen al gepolst bij Mercedes als vervanger. Echter, de raad van bestuur van Daimler, Mercedes' moederconcern, heeft vandaag besloten om geen motoren te zullen gaan leveren aan de Oostenrijkse renstal.

Officieel waren Red Bull Racing en Mercedes nog niet in onderhandeling over motoren. Toto Wolff zei de afgelopen weken telkens dat zij dat ook niet zouden doen, zolang Red Bull en Renault er onderling nog niet uit waren. Renault en Mercedes zijn immers buiten de Formule 1 belangrijke partners van elkaar en dan ga je niet in elkaars relatie lopen stoken. Maar na de aankondiging van de scheiding gisterenavond laat was het geen geheim meer dat Red Bull op zoek is een nieuwe partner voor de motoren.

En één dag later is er al direct duidelijkheid uit Duitsland. De raad van bestuur van het moederconcern van Mercedes, Daimler, heeft er naar gekeken en een helder besluit genomen: geen motoren voor Red Bull Racing. De argumentatie van de Duitsers is volgens het Britse Autosport dat Mercedes 60 jaar gewacht heeft om weer aan de top van de Formule 1 te komen en daarom geen intentie heeft om Red Bull te gaan helpen hun eigen succes te bevechten.

Als dan ook de scheiding tussen Red Bull en Renault 100% definitief is, dan rest voor 2016 alleen Ferrari als leverancier. In de persconferentie van de teambazen in Monza lieten Christian Horner van Red Bull en Maurizio Arrivabene van Ferrari weten dat ze er nog niet met elkaar over gesproken hadden. Maar ga er maar vanuit dat ook daar inmiddels al wel gesprekken zijn geweest.

Ook de Volkswagen Groep is de afgelopen jaren al meerdere malen met Red Bull in verband gebracht. Het zou dan met het merk Audi, of heel misschien met Porsche zijn entree in de Formule kunnen maken. Maar de kans dat dat voor 2016 een reële optie is, is wel heel erg klein.

Foto: Red Bull Racing

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden