Geen penalty voor Ricciardo in Montreal

AP-1VRVHG4ZS1W11_news

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo ontloopt een gridstraf, omdat de MGU-K in zijn wagen te redden viel. Tijdens de Grand Prix van Monaco vertoonde het onderdeel in de RB14 de nodige kuren, maar het is dus niet kapot, zo meldde Renault het team vandaag.

“Zoals het er nu naar uitziet krijgen we geen gridstraf in Montreal” aldus Helmut Marko. Toch blijft het nog even spannend voor Red Bull omdat de winnaar van de Monegaskische Grand Prix nu zijn tweede onderdeel in gebruik heeft. Bij schade aan de MGU-K was een derde nodig geweest en dat had onherroepelijk een gridstraf tot gevolg gehad, omdat dit jaar van deze onderdelen er maar maximaal twee mogen worden ingezet.

Bij teammaat Max Verstappen kon het team zonder gevolgen een derde MGU-K monteren. Hij kreeg weliswaar een gridstraf maar deze had geen gevolgen omdat hij vanwege zijn crash in de derde vrije training niet tijdig kon deelnemen aan de kwalificatie en derhalve als laatste startte. Helmut Marko vreest desondanks met alle vrezen: “Ergens, in een van de komende races, gaat dit ons nog pijn doen.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden