'Geen races dit jaar desastreus voor F1-teams'

Zak-Brown

De Liberty Media-plannen kunnen een ramp voorkomen, aldus McLarens CEO Zak Brown. Als er niet geracet zou worden, zou dat volgens desastreus zijn voor de teams. Races betekenen namelijk inkomsten voor de teams.

In gesprek met Motorsport.com laat Brown weten dat plannen om races zonder publiek te rijden of meerdere races op één locatie altijd beter is dan geen races. "Als we geen races rijden dit jaar, zullen de financiële consequenties voor alle teams in de F1 desastreus zijn. Net als voor elke industrie die voor een heel jaar de deuren sluit."

Het gevaar schuilt volgens Brown in de commerciële inkomsten van de F1. Die is nu zo'n 1 miljard dollar waard en als die tot nul gereduceerd wordt, krijgen de teams niets meer uit die pot uitgekeerd. "Het is een gigantisch bedrag waar we afhankelijk van zijn. Dus als dat wegvalt of drastisch gereduceerd wordt, wat gebeurt als je niet racet, dan moeten we andere oplossing bedenken om inkomsten te gereneren."

Het idee om meerdere races te houden of zonder publiek is volgens hem dan ook verstandig. Een race met 100.000 toeschouwers is volgens Brown onrealistisch. "Het voelt als een realistisch plan [racen zonder publiek]. Chase Carey heeft al gesproken met verschillende overheden, dus ik ben wel optimistisch."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen