'Geen Renault meer voor Red Bull Racing in 2016'

Toro_Rosso_Red_Bull_Renault_scheiding

Het Britse Autosport meldt dat Red Bull Racing in 2016 geen Renault-motoren meer gaat gebruiken. Toro Rosso wordt niet genoemd, maar het lijkt logisch dat daar hetzelfde voor geldt. Het Oostenrijkse team zou dat dit weekend formeel aan Renault F1 hebben meegedeeld en de Franse fabrikant zou daarmee akkoord zijn gegaan.

De problemen voor Red Bull Racing stapelden zich op dit jaar, met dit weekend in Italië wederom een motorwissel voor de beide rijders Ricciardo en Kvyat. Die laatste wissel werd overigens als 'strategisch' bestempeld, om de komende races in Singapore en Sotchi van gridstraffen gevrijwaard te blijven.

Renault F1 gaf eerder in het seizoen al twee keer een moment aan waarop er verbeterde motoren zouden komen, maar telkens werd dat moment weer opgeschoven. Red Bull Racing teambaas Christian Horner gaf in de persconferentie op zaterdag al aan dat ook hij nog niet wist wanneer de verbeterde motoren dan eindelijk zouden komen.

Bij Renault zelf speelt een mogelijke overname van het Lotus F1 Team ook een rol. Als die deal doorgaat, dan heeft Renault al aangegeven volgend jaar geen klantenteams meer te willen bedienen. Naast Red Bull Racing moet dan ook Toro Rosso op zoek naar een nieuwe krachtbron.

De komende weken zal het spel zich verder uitspelen. Renault neemt Lotus over of stopt er helemaal mee. En Red Bull Racing en Toro Rosso moeten bij Mercedes of Ferrari aankloppen om in 2016 weer een rijdende auto te hebben. De beslissingen zullen in ieder geval snel genomen moeten worden, aangezien het inpassen van een nieuwe motor een grote impact heeft op veel processen binnen een team.

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden