Geldschieter Robert Kubica ontkent exit uit Formule 1

WilliamsF1_4812_HiRes

Hoewel ze dit seizoen allebei hopeloos achteraan rijden in de Williams FW42, lijkt het seizoen voor Robert Kubica een stuk moeizamer te verlopen dan voor George Russell. De 34-jarige Pool werd in Oostenrijk voor de negende keer door zijn jonge Engelse teamgenoot verslagen in de kwalificatie en tijdens de race zelfs op een ronde gereden.

De magere resultaten roepen de vraag op hoelang Kubica nog blijft rijden voor Williams. Sponsor PKN Orlen zou op het punt staan om de steun aan Kubica en Williams in te trekken en zonder dat geld zou de stal mogelijk op zoek moeten naar een nieuwe coureur.

De geruchten werden na Oostenrijk zo hardnekkig dat PKN Orlen zich genoodzaakt zag een officieel statement te publiceren: "De speculaties in de media dat we de financiële steun aan Williams Racing zouden limiteren zijn niet waar. Het contract met Williams is voor een compleet Formule 1-seizoen getekend en is verbonden aan de deelname van Robert Kubica in de Formule 1. Het biedt ook een optie op een verlenging voor komend seizoen."

Duidelijke taal van Orlen, hoewel het bedrijf dus ook stelt dat de financiële steun aan Williams verbonden is aan 'de deelname van Robert Kubica in de Formule 1.' Het lijkt de bal daarmee nadrukkelijk bij Williams te leggen. Het team zal zich moeten afvragen of het verder wil met Kubica en dus de Poolse zloty's of dat het beiden aan de kant zet en op zoek gaat naar een nieuwe coureur met geld. In dat kader wordt de naam van reserverijder Nicholas Latifi vaak genoemd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden