Gemeenteraad Zandvoort buigt zich over investering

AP-1VQXABZP12111_news

Het zijn spannende dagen voor de Nederlandse Formule 1-fans. Komende zondag loopt de deadline van Formula One Management (FOM) af voor het Circuit Park Zandvoort om een kloppende begroting in te dienen voor de organisatie van een Formule 1-race in de Nederlandse badplaats. Daarnaast komt vanavond de gemeenteraad van Zandvoort bijeen om zich te buigen over het plan het college van burgemeester en wethouders om over een periode van 2019-2022 maximaal vier miljoen euro te investeren in een terugkeer van de Formule 1.

De gemeente wil dat bedrag gebruiken voor het verbeteren van de infrastructuur voor een ‘optimale bereikbaarheid’ van het evenement. Ook worden side-events rondom de Formule 1 mede bekostigd vanuit dit budget. Om de investering te financieren wordt onder andere de toeristenbelasting met vijftig cent per overnachting verhoogd.

Geen bijdrage rijksoverheid

Eerder kreeg het Formule 1-bid van Zandvoort te horen dat het niet kan rekenen op financiële steun van de rijksoverheid. Zandvoort wilde een overheidsbijdrage van zeven miljoen euro per jaar, later teruggebracht naar vijf miljoen euro. Het kabinet was en is van mening dat een rijksbijdrage niet nodig, noch gerechtvaardigd is. Andere commerciële sportevenementen kunnen ook zonder financiële steun worden georganiseerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen