AP-21EKTEREH1W11_news

Alexander Albon kan terugkijken op een prima debuut voor Red Bull Racing. De Brits-Thaise coureur was de Grand Prix van België als zestiende gestart, maar vond zichzelf in de eindrangschikking terug op de vijfde plaats.

De bescheiden en zelfkritische Albon was achteraf echter nog niet helemaal tevreden met zijn eerste optreden in Red Bull-dienst: "Ik ben ietwat - ik zou niet zeggen teleurgesteld - maar ik begon rommelig aan mijn race. Ik had moeite om auto's in te halen. En op de medium band voelde ik me een beetje gestrand, ik zat in niemandsland."

In de 23ste ronde wisselde Albon naar de soft band: "Ik kwam iets eerder dan ik had gewild naar binnen, maar vanaf dat moment kwam de auto tot leven, het voelde erg goed. Ik dacht direct: 'oké nu kan ik wat plekken winnen' en het is natuurlijk makkelijker inhalen als je een snelle auto hebt."

Albon haalde ronde na ronde coureurs in en lag met nog één ronde te gaan op een keurige zevende plaats. Maar het mooiste moest toen nog komen, aldus de 23-jarige coureur. In de laatste ronde zat Albon vlak achter Sergio Perez. Beide coureurs vochten een geweldig duel uit waarbij ze probeerden niet in elkaars DRS-zone te komen: "Het was zoiets van 'ga jij maar eerst', 'nee hoor, na jou'. Hij ging wijd in Bocht 1 [om achter Albon te komen en hem later op Kemmel Straight met DRS terug te pakken] en ik dacht 'oké, ik weet wat je hier van plan bent.' Het was een mooi gevecht en we hebben er na de race om gelachen."

Het duel werd na afloop door de wedstrijdleiding onderzocht op onregelmatigheden, maar dat leverde niets op en dus trok Albon aan het langste einde. Dat hij in de laatste meters van de race ook nog Lando Norris voorbij kon gaan was alleen maar bonus voor de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen die ook nog even stilstond bij het overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert: "Vooral wij - de rookies - kenden Anthoine erg goed. Het is één van die dingen waarvan je nooit denkt dat ze ook daadwerkelijk kunnen gebeuren. Niemand had een goede focus, deze ochtend voelde ook vreemd. Het is zo gek."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen