Gemengde gevoelens bij Aston Martin na kwalificatie

Stroll_Monza_Italie_auto_zaterdag

Fernando Alonso start in Monza vanaf P10. Terwijl Lance Stroll dit weekend vanaf P20 zal starten. Beide coureurs hebben moeite op het circuit van Monza. Punten scoren voor het constructeurskampioenschap belangrijk.

Lance Stroll zal genoegen moeten nemen met P20 tijdens de Grand Prix van Monza. Een belemmerende start van het raceweekend voor de Canadees. Met de regerend F2-kampioen, Felipe Drugovich, die zijn stoeltje overnam tijdens de eerste vrije training en een vroegtijdig einde van de tweede vrije training vanwege een probleem met de auto, was de grip voor Stroll tijdens de kwalificatie lastig te vinden. “Net als in alle andere sessies probeer je het uiterste uit de auto te halen en werk je er naar toe. Echter, vandaag was een van die sessies waarin ik totaal geen grip in de auto voelde. Dat was vreemd." Liet hij weten aan Formula 1. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

 

Verwachtingen Alonso in lijn met uitslag

De auto van het team van Aston Martin had moeite op het circuit van Monza. “Het circuit past niet goed bij de karakteristieken van onze auto, morgen zal moeten blijken of we punten kunnen scoren” verklaart Fernando Alonso bij Formula 1. Volgens de coureur verliep de kwalificatie zoals ze van tevoren hadden verwacht. “Het is niet ons beste weekend, maar we dachten te kunnen kwalificeren tussen P9 en P12, dat is gelukt”. 

Voor de race van morgen staan punten hoog op de prioriteitenlijst van de Spanjaard. Lewis Hamilton staat momenteel slechts 12 punten achter Alonso in het coureurskampioenschap. Het team van Aston Martin hoopt ook Mercedes opnieuw te kunnen in halen in het constructeurskampioenschap. 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden