Gemengde gevoelens bij coureurs van Alpine

Alpine zaterdag Jeddah 2023

Ondanks een negende en zesde plek voor de coureurs van Alpine heersen er toch gemengde gevoelens. Pierre Gasly kreeg de banden niet aan het werk, waardoor de rest niet aansloot. Esteban Ocon had het zwaar op het smalle stratencircuit, hij raakte een aantal keer de muur.

Pierre Gasly start de race vanaf P9, terwijl Esteban Ocon de race vanaf P6 mag starten. Toch heersen er gemengde gevoelens bij de coureurs van Alpine. Pierre Gasly kreeg de banden niet goed aan het werk, waardoor hij aansluiting miste met de rest van zijn auto. Esteban Ocon had het eerder zwaar met het circuit. Hij raakte een aantal keer de muur tijdens zijn laatste ronde. Toch kunnen ze beide tevreden zijn met het behaalde resultaat. 

"Het was een zware dag"

Gasly had geen gemakkelijke kwalificatie. Hij had moeite met zijn banden waardoor de Fransman net aan in Q3 wist te komen en start de race vanaf P9. "Het was een zware dag. We kregen de banden niet echt aan het werk, waardoor de rest niet helemaal op elkaar aansloot. Ik ben alsnog tevreden dat ik Q3 heb gehaald, maar ik kon niet alles uit de auto halen", aldus Gasly tegenover F1.com. Toch ziet de coureur van Alpine dat de negende plek een goede uitgangspositie is voor de punten. "We hebben nog wat werk te verrichten, maar we starten vanaf de negende plek wat een goede positie is. We gaan proberen om ons weg naar boven te vechten."

Momentum

Ocon is juist tevreden over zijn rondes. Zo is hij tevreden dat het momentum van VT3 doorgetrokken is naar de kwalificatie. "Het was een goede kwalificatie-sessie. Ik ben tevreden dat we het momentum van VT3 door hebben kunnen trekken naar de kwalificatie", vertelt de Fransman. Toch had hij het ook zwaar op het smalle stratencircuit in Jeddah. "Het is een enorme opgave om hier een goede ronde te rijden. Ik heb twee keer de muur aangeraakt in mijn laatste ronde en dacht dat het klaar was", aldus Ocon. Die van plan is een sterke race neer te zetten vanaf P6. "Ondanks dat voelt de auto goed aan en kunnen we een sterke race neerzetten."

Lees ook: AlphaTauri ontevreden na stranden in Q1

Lees ook: Lance Stroll: We gaan vechten voor het podium

Lees ook: Fernando Alonso: Racesnelheid ons sterke punt

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden