Haas ziet af van sponsoring IndyCar-avontuur Grosjean

1018029690-LAT-20200219-_X4I2618-225

Gene Haas heeft besloten om het IndyCar-avontuur van Romain Grosjean toch niet te sponsoren, zo liet hij weten in een gesprek met RACER. Haas was oorspronkelijk van plan om Grosjean financieel te steunen in Amerika. Na de crash in Bahrein zag Haas hier echter toch vanaf.

Sinds het moment dat Haas F1-team had aangekondigd niet door te willen gaan met Grosjean voor het seizoen 2021, hoopte de Fransman op een overstap richting IndyCar. "Hij (Grosjean red.) vroeg mij of ik hem wilde sponsoren in de IndyCar. In het begin stond ik hier nog wel voor open", vertelt Gene Haas, oprichter en eigenaar van Haas F1.

Geluk gehad

De heftige crash die Grosjean in Bahrein meemaakte, veranderde echter alles. Wonder boven wonder hield de Fransman 'alleen' brandwonden over aan het ongeluk, maar deze verwondingen zorgden er echter wel voor dat hij het F1-seizoen niet af kon maken. "Toen hij crashte in Bahrein was ik zo blij dat hij nog leefde. Hij heeft een vrouw en drie kinderen, ik kan het niet over mijn hart krijgen om hem te steunen en de baan weer op te sturen", stelt Haas.

Grosjean-ongeluk-bahrein-700x467
(c) Haas F1 Team

Volgens de eigenaar van Haas F1-team heeft Grosjean enorm veel geluk gehad. "Als die auto een aantal centimeter voor- of achteruit was geweest dan was Romain hier niet meer geweest."

Slechte keuze

De Amerikaan vertelt verder dat hij niet verrast is over het feit dat Grosjean doorgaat met zijn plannen in Amerika. "Grosjean is een uitstekende rijder. Hij heeft soms dagen waarop hij net zo snel is als de rest. Hij houdt van racen dat hij vervolgens besluit weer te gaan racen is zijn keuze. Ik wil gewoon geen deel uitmaken van een eventuele slechte keuze."

Lees ook: Haas F1 maakt nieuwe livery bekend op 4 maart

Lees ook: Haas kan motor pas vlak voor wintertest installeren

Lees ook: Romain Grosjean maakt overstap naar IndyCar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden