George Russell beschouwt races als veredelde testsessies

WilliamsF1_959_HiRes

George Russell debuteerde afgelopen zondag in Melbourne in de Formule 1 met een zestiende plaats en twee rondes achterstand op de nummer één Valtteri Bottas. De jonge Brit eindigde de race voor zijn Poolse teamgenoot Robert Kubica en mag zich dus de morele winnaar van Williams noemen.

De Formule 2-kampioen wist al ver voor de start van het Grand Prix-weekend dat hij en Kubica slechts als beeldvulling mochten meedoen. Het team uit Grove kende een rampzalige voorbereiding op het nieuwe seizoen met als dieptepunt het vertrek van technisch directeur Paddy Lowe.

Russell ging dan ook met weinig verwachtingen de race in en zegt na afloop met "opgeheven hoofd" Melbourne te verlaten: "Het zal duidelijk zijn dat ik niet ontevreden ben om voor hem [Kubica] te eindigen, maar het was geen eerlijk gevecht omdat Robert al bij de start zijn auto beschadigde. Voor beiden gold dat we de auto per se over de finishlijn wilden brengen om zo veel mogelijk data te verzamelen. Deze races zijn testsessies voor ons."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden