George Russell: "Dit is onacceptabel!"

WilliamsF1_54486_HiRes

George Russell moest tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi zijn auto in de pitbox parkeren met technische problemen. De Brit was voornamelijk blij dat het Williams-team de achtste plaats in het constructeurskampioenschap veilig had weten te stellen. Via Twitter was hij echter overduidelijk in zijn mening over het verlies van de coureurstitel van zijn toekomstige teamgenoot Lewis Hamilton.

Het was de laatste race voor Russell bij het team van Williams, waar hij in 2019 zijn debuut maakte. Helaas voor de jonge Brit kon hij de race niet uitrijden. "Er is iets in mijn airbox gevlogen waardoor de motor oververhit raakte", lichtte Russell tegenover Ziggo Sport zijn uitvalbeurt toe. "Hopelijk gaan we een mooi gevecht zien in de laatste veertien ronden", ging Russell verder toen hij nog tijdens de race met Jack Plooij sprak.

"Onacceptabel"

En dat gevecht kregen we, maar Russell was er naderhand op de social media niet over te spreken. In 2022 zal de Brit het stoeltje van Valtteri Bottas overnemen en zal hij naast Hamilton plaatsnemen bij Mercedes. Dat hij het dus niet eens was met de beslissing over de herstart na de crash van zijn huidige teamgenoot Nicholas Latifi is dan ook niet verrassend te noemen. Op Twitter schreef Russell "DIT IS ONACCEPTABEL".

In een daaropvolgende tweet gaf hij aan dat Max absoluut een fantastische coureur is, die een geweldig seizoen gereden heeft. "Ik heb niks dan respect voor hem, maar wat er zojuist gebeurd is, is absoluut onacceptabel. Ik kan niet geloven wat ik zojuist heb gezien", tweette Russell, doelend op de herstart van de race na de crash van Latifi.

Hoewel de uitvalbeurt geen leuke manier was voor Russell om afscheid te nemen van het team liet hij weten verrast te zijn met de achtste plek in het constructeurskampioenschap. "We hebben de achtste plek in het constructeurskampioenschap behaald, wat veel meer was dan we gehoopt en verwacht hadden."

Lees ook: Protesten Mercedes afgewezen; maar gaat in beroep

Lees ook: Sergio Pérez: “Blij dat ik bij kon dragen aan titel van Max”

Lees ook: P3 voor Carlos Sainz tijdens bloedstollende GP van Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen