George Russell dolgelukkig met punten in Hongarije

WilliamsF1_49718_HiRes

George Russell is enorm blij voor Williams nadat het team dubbele punten heeft gepakt in de Grand Prix van Hongarije. Hij kwam zelf als negende over de streep en teamgenoot Nicholas Latifi als achtste. "We hebben ze eindelijk binnen", zegt hij tegen Ziggo Sport na afloop van de race.

Russell zegt dat zijn laatste stint van de race misschien wel de beste was van zijn carrière. Hij is blij dat hij Daniel Ricciardo en Max Verstappen uiteindelijk achter zich heeft kunnen houden, ook al weet hij dat Verstappen schade had aan zijn auto. "Ik heb heel hard gevochten."

George Russell / Williams Racing / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Herstart

Na de herstart van de race leek het er even op dat Russell op de tweede plaats lag, maar hij zakte daarna weer terug naar de zevende plek. Dat had alles te maken met het feit dat hij in de pitlane de meeste auto's inhaalde na zijn pitstop. "Ik ben blij dat de FIA haar gezonde verstand gebruikte door te vragen of we de plaatsen terug konden geven in plaats van een penalty", zegt hij.

Ook zegt Russell dat hij op een gegeven moment dacht dat Verstappen hem in zou halen, maar dat bleek niet zo te zijn. "Er zit een groot verschil tussen één en twee punten," lacht hij. "Maar zelfs als ik als tiende over de finish zou zijn gekomen, was ik net zo blij geweest. Nicholas heeft ook een geweldige start gehad en een hele goede race gereden. P8 en P9, meer hadden we eigenlijk niet kunnen dromen."

In een ander interview na afloop van de race kwamen de emoties los bij Russell:

Lees ook: Reprimandes voor Sainz, Vettel, Stroll en Bottas

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden