George Russell: "Hoop dit seizoen wat punten te pakken"

WilliamsF1_41480_HiRes

Williams-coureur George Russell hoopt dit jaar eindelijk wat punten te kunnen pakken. De afgelopen jaren zat het flink tegen voor de Britse renstal, maar Russell is hoopvol. De bolide van 2021 heeft volgens hem namelijk meer potentie dan de vorige twee bolides waar hij bij Williams mee gereden heeft.

"Ik geloof dat de auto van dit jaar meer potentie heeft dan de vorige twee auto's waar ik mee heb gereden", stelt Russell in gesprek met Formula1.com. "Vorig jaar zaten we een aantal keren dicht in de buurt van de punten. Ik hoop dat we ergens dit seizoen wat punten weten te pakken."

Hoewel de jonge Brit hoopvol is, blijft hij wel realistisch. "Ik denk niet dat we dit weekend per se punten gaan pakken. Het wordt een lastig weekend voor ons, zeker als ik kijk naar de voorspelde omstandigheden." Russell denkt echter dat ergens later in het seizoen, als de omstandigheden wat normaler zijn, de echte pace van de auto naar boven komt.

WilliamsF1_40511_HiRes-700x467
Foto: Williams F1 Team

"Ik denk dat het belangrijk is om niet te overdreven te reageren op basis van één testdag", vervolgt Russell. De condities tijdens de wintertest in Bahrein waren volgens hem erg moeilijk. De Brit verwacht ook niet dat het team gedurende het seizoen weer met zulke tricky omstandigheden te maken zal krijgen.

Moeilijke omstandigheden

"Om te beginnen, reden we in Bahrein midden op de dag. Het was toen enorm heet en er stond veel wind. Daardoor was er veel zand op de baan terechtgekomen. Dat zijn omstandigheden waaronder we normaal gesproken nooit racen", legt Russell de situatie in Bahrein uit. "Er bestaat geen twijfel over dat alle teams het moeilijk hadden met de omstandigheden op de baan. Sommige teams hadden gewoon meer problemen dan anderen."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: George Russell nieuwe directeur GPDA

Lees ook: Verwachtingen Williams Racing Formule 1 seizoen 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen