George Russell: "Ik ben geen fan van sprintkwalificatie"

WilliamsF1_53669_HiRes

George Russell is zeventiende geworden in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Russell startte als zestiende, maar door de opstomende Lewis Hamilton moest hij al gauw een plekje inleveren aan zijn toekomstige teamgenoot. Ziggo Sport sprak na afloop met Russell over zijn sprintkwalificatie.

Dit weekend is het derde sprintweekend van het jaar, waarbij er op de zaterdag een sprintkwalificatie wordt gehouden om de startopstelling te bepalen voor de zondag. George Russell is voorlopig nog geen fan van het format. "Ik ben om eerlijk te zijn geen fan van de sprintkwalificatie. Het is te kort en iedereen rijdt volgas waardoor je niets kan doen." Volgens Russell is het concept wel goed, maar moet het één en ander nog worden veranderd om het wat interessanter te maken.

George Russell / Williams F1 / Grand Prix Brazilië
Foto: Williams Racing Photos

Kansen in de race

Over de race is Russell wat optimistischer. "Er is meer kans dat ik tijdens de race wat kan doen. De race is drie keer zo lang dus drie keer zo veel mogelijkheden", aldus Russell. Volgens Russell komt dat, omdat er ook andere dingen meespelen dan pure snelheid. "Strategieën, bandenkeuzes en pitstops spelen ook allemaal een rol. Daarom zijn er misschien wel meer dan drie keer zoveel mogelijkheden."

Lees ook: Bottas pakt pole position na spectaculaire sprintkwalificatie

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Tijdens race proberen goed te maken”

Lees ook: Hamilton hoopt inhaalrace op zondag te herhalen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden