George Russell: "Ik heb dit gevoel gemist"

George Russel Miami 2024

George Russell pakt zijn eerste pole position van het seizoen. Dit doet hij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Mercedes-coureur had dit niet verwacht.

Al het hele seizoen heeft Mercedes het lastig. Ze komen niet aan de tijden die Red Bull, Ferrari en McLaren weten te rijden, tot nu. George Russell rijdt de snelste tijd en mag de Grand Prix van Canada vanaf de eerste plek starten. Het verschil echter met de man op de tweede plek, Max Verstappen, is om precies te zijn 0.000 seconden. 

Hard werken

De fabriek van Mercedes speelt een belangrijke rol bij de ontwikkelingen van de auto. George Russell bedankt dan ook als eerste de fabriek. "Ja, dit is echt geweldig. Al het harde werk vanuit de fabriek zit in deze pole position. Dit is hoe we hadden gehoopt het seizoen te starten", aldus Russell tegenover F1.com.

In 2022 won Russell zijn eerste en enige race in Brazilië. De laatste keer dat hij pole position wist te behalen was tijdens de Grand Prix van Hongarije in datzelfde jaar. Hij heeft lang moeten wachten op zijn volgende. "Ik heb dit gevoel gemist. Het maakt me enthousiast voor de race."

Verstappen verslaan?

Afgelopen raceweekend ging het moeizaam voor Max Verstappen en ook dit  raceweekend verloopt het niet van een leien dakje. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag kwam hij weinig aan racen toe. Ook tijdens Q1 en Q2 had de Nederlander het zwaar. Russell heeft dan ook veel geloof in de overwinning. "Waarom niet? Natuurlijk kan ik Verstappen achter me houden. Laten we er zeker voor gaan."

Lees ook: George Russell pakt verrassend pole position tijdens kwalificatie Canada

Lees ook: Max Verstappen: “Het is niet ideaal”

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in derde vrije training in Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden