George Russell: "Je kunt het niet altijd goed doen"

WilliamsF1_49697_HiRes

George Russell heeft in Budapest voor het eerst in 2021 Q1 niet overleefd. De Williams-coureur zal de Grand Prix van Hongarije vanaf de zeventiende plaats moeten aanvangen. Voorafgaand aan de kwalificatie had de Brit al aangegeven dat het of heel goed zou gaan of heel slecht. Dat laatste was dus het geval.

Russell werd voorafgaand aan de kwalificatie op het dak van het motorhome van Williams gespot, waar hij de weersomstandigheden aan het bekijken was. "Het is nogal winderig met veel windvlagen", liet Russell tegenover Ziggo Sport weten na afloop van een voor hem teleurstellende kwalificatie. "We weten dat die wind niet goed is voor onze auto. Zoals ik afgelopen race al aangaf in Silverstone, we staan of op pole of laatste en nu zijn we laatste geworden."

Russell gaf daarnaast aan dat het team het hele jaar geweldig werk heeft verricht. Tien keer uit tien races wist hij Q2 te behalen met de Williams. "We kunnen het niet altijd perfect doen, nu lukte dat niet. Voor ons om Q2 te halen moeten we uitstekend werk leveren, gemiddeld is niet goed genoeg voor ons."

George Russell / Williams F1 / Budapest / Hongarije / 2021
Foto: Williams Racing Photos

De Brit liet weten dat ze zich dat goed moeten realiseren dat het in de kwalificatie 'gemiddeld' werk was. "Met de snelheid van deze auto moet je het hele weekend uitstekend werk leveren om ook maar een beetje kans te maken", aldus Russell die verwacht dat het een moeilijke zondag gaat worden voor hem en het team.

Lees ook: Valtteri Bottas tevreden met tweede startplek

Lees ook: Hamilton pakt pole in Hongarije, Verstappen start vanaf P3

Lees ook: Lewis Hamilton: “Boegeroep geeft me juist energie”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden