George Russell: "P12 maximaal haalbare"

WilliamsF1_49008_HiRes

George Russell is er niet in geslaagd om bij zijn thuisrace punten te scoren. De Brit was tijdens de kwalificatie ijzersterk, maar de racepace stelde teleur waardoor een twaalfde positie het maximum haalbare was in Groot-Brittannië. 

"Natuurlijk had ik heel graag punten willen scoren, maar realistisch gezien was P12 het maximale wat erin zat", meldde George Russell aan Ziggo Sport. Russell leek nog steeds verbaasd te zijn over zijn kwalificatie performance van vrijdag. "We blijven beter kwalificeren, maar we weten niet of het door het goede werk komt of doordat anderen fouten maken." Uiteindelijk kwam de ware en tegenvallende racepace van de Williams naar boven als het gaat om de hoofdrace op zondag. Voor Russell was het een uitdagende klus om zijn positie te verdedigen ten opzichte van Alpine en AlphaTauri. "Het is voor de vierde keer gelukt om in de top-12 te eindigen. Het lijkt erop dat we progressie boeken."

'Ik kijk uit naar Hongarije'

Russell hoopt punten binnen te kunnen halen voor het team tijdens de Grand Prix van Hongarije. Doordat het seizoen al meerdere verrassingen heeft gekend, is het lastig om te voorspellen hoe het uit zal pakken. "Voordat het seizoen begon had ik gezegd dat Hongarije de beste race zou worden voor ons, maar ik had ook niet verwacht dat ik in Q3 terecht zou komen op Silverstone."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Lees ook: Sergio Pérez: "Moeilijk om progressie te boeken"

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Groot-Brittannië, de race

Lees ook: Horner: "Wanhopige poging van zevenvoudig wereldkampioen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen