WilliamsF1_2663_HiRes

George Russell kan vandaag gewoon zijn opwachting maken in de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het had echter niet veel gescheeld of de aanrijding van de Williams-coureur met een putdeksel was veel beroerder afgelopen.

Volgens de jonge Engelsman scheelde het maar heel weinig of de deksel was de cockpit binnengedrongen. "Ik wist dat ik iets had geraakt, maar besefte niet dat het een deksel van een put was. Het was best schrikken. Als het 10 tot 15 millimeter hoger was geweest dan was het binnengedrongen op de plaats waar ik zat, dus het had veel erger kunnen zijn."

Volgens Russell was de impact van de klap enorm: "Ik ben enorm geschrokken, meer nog dat iets anders. Het deed verrassend genoeg geen pijn. Er was veel schade en de auto schakelde zichzelf direct uit. De brandblusser ging af en dat was zo koud dat ik dacht dat ik verbrandde of zo. Ik ben zo snel mogelijk de auto uitgestapt. Ik weet de snelheid niet precies, maar de verticale kracht was 4G, dat is best veel."

Achteraf bleek Russell’s auto zo zwaar beschadigd dat de Engelsman vandaag in een volledig nieuw gebouwde bolide stapt.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden