George Russell: "Rare kwalificatie door gridstraf"

WilliamsF1_52956_HiRes

George Russell kon zich in de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika naar Q2 rijden, maar moet achteraan starten wegens een gridstraf voor een motorwissel. De Brit is tevreden met de snelheid van de Williams, maar reed de kwalificatie met een raar gevoel door de gridstraf die hem boven het hoofd hangt.

"Het is een raar gevoel dat je naar het circuit komt voor de kwalificatie terwijl je weet waar je uiteindelijk start", zegt Russell tegenover Ziggo Sport na afloop. "Ik kon op pole staan en alsnog achteraan starten." Russell is één van de coureurs die een nieuwe motor krijgt. Daardoor mag hij naast Sebastian Vettel en Fernando Alonso de Grand Prix van Amerika starten achteraan de grid.

George Russell / Williams Racing / Austin / Amerika / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Betere snelheid

De Williams-auto is gevoelig voor de wind, maar daar had de Brit tijdens de kwalificatie juist geen last van. Hij vertelt dat de wind van richting veranderde wat hem hielp in de moeilijke bochten. Daardoor had zijn auto een betere snelheid dan in de vrije trainingen. Russell beleeft gelukkig veel plezier aan het rijden in zijn Williams-auto in Austin door het enthousiasme van de Amerikaanse fans. "Ik kan dan ook niet wachten om een tweede race in Miami te hebben volgend jaar."

Lees ook: Nicholas Latifi: “Eén van mijn slechtste rondes dit jaar”

Lees ook: Max Verstappen blij met pole: “Niet verwacht”

Lees ook: Sergio Pérez: “Laatste run was heel erg close”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden