George Russell: "Team verdient het"

WilliamsF1_50416_HiRes

Door een geweldige kwalificatieronde mocht George Russell vanaf de tweede positie van start gaan bij de Grand Prix in België. Helaas kwam de Brit niet aan racen toe wegens het slechte weer in Spa-Francorchamps. Het kwam uiteindelijk neer op twee rondes rijden achter de safety car waarnaar er besloten werd om de race niet door te laten gaan. 

Allereerst toonde Russell zijn medeleven aan de fans die de hele middag in de regen en kou hebben staan wachten. "Het is zonde dat we niks konden doen", liet de Brit weten. Door het slechte weer werd er gesproken over een verkorte versie van de race, maar ook dit was uiteindelijk niet mogelijk. Desondanks mag Russell trots zijn gezien het feit dat dit het eerste podium ooit is in zijn Formule 1-carrière. "Voor het team is dit een geweldig resultaat. Er zal zeker een klein feestje plaatsvinden vanavond."

'Het team verdient het'

Russell is zijn team ontzettend dankbaar voor het harde werk dat ze de afgelopen jaren geleverd hebben. "Het team verdient het." Doordat de race maar twee rondes duurde was het resultaat van de kwalificatie belangrijker dan ooit. Dankzij de weergaloze kwalificatie is Russell op de racedag dan ook beloond met een podiumplek. "Nu staan we hier op het podium, dat hadden we echt niet verwacht." Met een tweede plek op het podium heeft de Brit iets terug kunnen doen voor de goede inzet van het team.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)


Lees ook: Max Verstappen wint GP van België na twee rondes racen

Lees ook: Vettel in discussie met Masi over uitblijven rode vlag

Lees ook: Wolff: "Keuze tussen Bottas en Russell is al gemaakt"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen