George Russell: "Vol gas tot het einde"

WilliamsF1_48980_HiRes

Door te finishen als negende tijdens de sprintkwalificatie in Groot-Brittannië, heeft George Russell een goede startpositie weten te bemachtigen voor de race. Het was een nek-aan-nekrace met de coureurs om hem heen, maar de Brit is absoluut tevreden met een top-10-kwalificatie. Na afloop van de race heeft Russell drie plekken gridstraf gekregen voor het incident met Carlos Sainz.

"Het was een vlakke race, vol gas vanaf de eerste ronde tot aan het einde", vertelt George Russell aan Ziggo Sport. De Fransman Esteban Ocon zat continu in de DRS van Russell, maar het lukte hem niet om er voorbij te komen. Carlos Sainz was zelfs sneller en reed in de DRS van Ocon, wat zorgde voor een spannende sprintkwalificatie in het middenveld. "De hoofdrace wordt natuurlijk niet zo makkelijk, want in de sprintkwalificatie ging het maar om 17 rondes." Zo blijkt dat ook Williams aan de limiet zat omtrent de banden, iets dat tijdens de race ook lastig zal worden.

'Ik rij zo hard als ik kan'

Russell hoopt het Britse publiek te kunnen trakteren op een goede performance tijdens de race. De Brit toont dan ook een strijdlustige houding en zal er alles aan doen om de andere coureurs achter zich te houden. Daarnaast is hij ontzettend blij met de support van alle fans vanaf de tribune. "We (de coureurs red.) hebben dit lange tijd niet mogen ervaren. Het is een geweldig publiek op een speciale plek."

Na afloop van de sprintkwalificatie heeft Russell drie plekken gridstraf gekregen van de stewards. De Brit duwde in de eerste ronde in bocht 6 Carlos Sainz buiten de baan. Russell zal de race niet meer als negende, maar als twaalfde starten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Lees ook: Pierre Gasly: "Erg slechte performance van onze kant"

Lees ook: Hamilton: "Zou graag de start nog eens over doen"

Lees ook: Verstappen: "Wordt interessante battle voor overwinning"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden