George Russell: We hebben kleine stapjes gezet

George Russell auto zondag Jeddah 2023

George Russell is als vierde over de streep gekomen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Toch gaat hij naar huis met een trofee. Door een tien seconde penalty van Fernando Alonso is hij toch nog derde geworden. 

De tien seconde penalty van Alonso is toch weer terug gedraaid, Russell is toch vierde.

George Russell weet de vierde plek binnen te halen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Althans, dat was in eerste instantie het geval. Maar door een tien seconde tijdstraf van Fernando Alonso is hij derde geworden. Zo neemt hij een mooie trofee mee voor het team en kostbare punten. Echter, gunt Russell het podium wel aan Alonso. 

Stapjes vooruit

Mercedes heeft het sinds vorig seizoen niet makkelijk. Door de introductie van hun 'zero' sidepod concept hebben ze wat stappen achteruit gezet. Toch ziet Russell iets positiefs gebeuren. Hij ziet dat het team, zeker vergeleken met Bahrein, wat stapjes vooruit heeft gezet. Iets wat niet in de lijn der verwachtingen lag. "Ik had niet verwacht dat we in de buurt van het podium zouden komen. We hebben wat kleine stapjes gemaakt vergeleken met Bahrein. We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben", aldus Russell tegenover F1.com. Volgens Russell zit het team in een interessante fase, waarin ze het gat met Red Bull proberen te dichten. "We zitten in een interessante fase als team, waar we veranderingen moeten maken om het gat met Red Bull te dichten."

Toch een podiumplek

Voor Russell was het lang niet duidelijk dat hij geen P4, maar P3 had behaald. Daar kwam hij gaandeweg het interview achter. Toch gunt hij het Alonso en Aston Martin niet, maar neemt hij de trofee wel mee naar huis. "Ik weet niet waarom Alonso die straf heeft gekregen, maar uiteindelijk verdient hij het om op het podium te staan. Je gunt het Alonso en Aston Martin niet. Maar ik neem de trofee wel mee naar huis", grapt de Brit. Zijn reactie op het behalen van het podium is hieronder te zien. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Lees ook: Fernando Alonso: Wat een start van het seizoen

Lees ook: Max Verstappen: Ik was veel aan het glijden

Lees ook: Sergio Pérez: Was lastiger dan ik dacht

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden