Giovinazzi baalt van nog steeds onzekere F1-toekomst

door Jacobine van den Berg
2021-Italian-Grand-Prix-Saturday

Met nog een aantal races te gaan dit Formule 1-seizoen zijn inmiddels bijna alle stoeltjes al voorzien van een coureur voor 2022. Alleen Antonio Giovinazzi weet op dit moment nog niet waar hij aan toe is. Naar eigen zeggen iets wat hij ‘niet ideaal’ vindt.

Vlak voor de Grand Prix van Italië werd bevestigd dat Valtteri Bottas een Alfa Romeo-stoeltje heeft voor 2022 aangezien Kimi Räikkönen met pensioen gaat. Wie Bottas als teamgenoot zal krijgen is echter nog steeds niet bekend. Antonio Giovinazzi heeft tot op heden nog geen contract getekend en het is ook niet duidelijk of er een contractverlenging zal komen. Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur heeft namelijk aangegeven dat hij nog in afwachting is van hoe het Formule 2-seizoen verder verloopt voordat hij een definitief besluit zal gaan nemen.

Het team uit Hinwil zou interesse hebben in Guanyu Zhou, Oscar Piastri en Théo Pourchaire. Het probleem van Zhou en Piastri is dat zij onderdeel uitmaken van de Alpine Academy en daardoor niet makkelijk een overstap kunnen maken naar Alfa Romeo. Pourchaire wordt daarnaast met zijn 18 jaar nog te jong geacht om door te stromen naar de koningsklasse volgens Vasseur. Hierdoor verkeert Giovinazzi nog steeds in onzekerheid en dat steekt hem.

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Alfa Romeo / Antonin Vincent / DPPI

"Het is zoals het is"

“Er is nog geen nieuws, ik heb geen antwoorden”, herhaalt Giovinazzi ook tijdens het F1-weekend in Mexico volgens Formule1.nl. “Helaas is dat het geval. Het is absoluut niet ideaal om op deze manier naar races te trekken, niet wetende wat je volgend jaar doet of wat er gaat gebeuren. Maar het is zoals het is.”

“Hopelijk weten we binnenkort meer en is het goed nieuws, dan weten we in ieder geval wat er gaat gebeuren”, vervolgt Giovinazzi. “Dat zou beter zijn voor iedereen binnen het team. Het is zeker niet makkelijk, maar ik kan er niets aan doen. Het enige wat ik kan doen is snel rijden en goede resultaten binnenslepen. Het is niet mijn besluit, maar dat van Fred."

Lees ook: Sergio Pérez: “Er kan nog van alles gebeuren”

Lees ook: Tsunoda over incident met Pérez: “Ik deed niks verkeerd”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Mexico VT3 en kwalificatie

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden