Giovinazzi wil niet met Leclerc vergeleken worden

1920x1080-Antonio-Giovinazzi-Sauber-GP-Hongarije-2018-77

Antonio Giovinazzi verdedigt dit seizoen samen met Kimi Raikkonen de kleuren van Sauber. De jonge Italiaan zal voor het eerst een volledig seizoen gaan racen de in koningsklasse van de autosport. Uiteraard zullen zijn resultaten worden vergeleken met die van Charles Leclerc die afgelopen seizoen een ijzersterk debuut kende bij dezelfde renstal en vervolgens direct doorstroomde naar Ferrari. Giovinazzi ziet dit niet als zijn doel en wil zich meer richten op zijn eigen resultaten.

"Ik heb hem niet veel gesproken over zijn overstap, ik wil me op mezelf focussen," aldus Giovinazzi tegenover Autosport. "Ik wil zijn resultaten niet herhalen of verbeteren. Mijn doel is om het zo goed mogelijk te doen vanuit mijn kant. Daarnaast heb ik heb ook een andere teamgenoot dan Charles. Alles is anders."

Sauber startte afgelopen seizoen achteraan het veld en kwam gedurende het jaar steeds meer op stoom. Giovinazzi hoopt dat het dit jaar anders gaat en dat het team er nu gelijk al goed voor staat. "Ik hoop dat de wagen sneller zal zijn vanaf de eerste race en dat ik vanaf Melbourne direct kan gaan pushen."

De doorstroom van jonge coureurs naar de grote teams is hem ook natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven en Sauber zou voor hem een mooie springplank kunnen zijn. "Er zijn al veel veel jonge rijders die hebben laten zien dat ze snel genoeg zijn voor een topteam, zoals Verstappen en dit jaar Pierre en Charles. Het is goed om te zien dat een jonge rijder het geweldig kan doen bij een topteam. Dit wordt mijn eerste jaar in de Formule 1 en het mijn doel is om mezelf te verbeteren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen