Giovinazzi wil snel duidelijkheid over zijn toekomst in F1

2021-Italian-Grand-Prix-Sunday

Antonio Giovinazzi heeft aangegeven dat hij snel duidelijkheid wil over zijn toekomst. De Italiaan strijdt om één van de laatste stoeltjes in de Formule 1. Alfa Romeo heeft meerdere opties en Giovinazzi is daar één van. De Alfa Romeo-coureur probeert zich, ondanks zijn nog onzekere toekomst, gewoon te blijven focussen op dit seizoen.

Voor Antonio Giovinazzi zijn het op dit moment spannende tijden. Hij heeft geen contract voor 2022 en de meeste stoeltjes zijn al gevuld in de Formule 1. Alweer even geleden werd naar buiten gebracht dat Kimi Räikkönen de sport gaat verlaten en dat Valtteri Bottas zijn plaatsje bij Alfa Romeo in gaat nemen. Wie er naast de Fin komt, is nog maar de vraag. Teambaas Frédéric Vasseur heeft eerder aangegeven nog even te willen wachten met die beslissing. Waarschijnlijk wil Vasseur kijken wat er allemaal in de Formule 2 gaat gebeuren. Antonio Giovinazzi, die dus moet vrezen voor zijn plaats, heeft aangegeven snel duidelijkheid te willen over zijn toekomst.

Antonio Giovinazzi / Alfa Rmoeo / Grand Prix van Italië / Monza / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group (Florent Gooden / DPPI)

Giovinazzi wil bij Alfa Romeo blijven

“Van mijn kant is het uiteraard duidelijk wat ik wil.” De Italiaan met startnummer 99 kwam indrukwekkend terug na de zomerstop. Hij kwam twee keer in het derde deel van de kwalificatie, in Zandvoort en op Monza. In de races kende hij beide echter keren problemen in de openingsfase. Giovinazzi is van mening dat goede resultaten behalen het beste is dat hij op dit moment kan doen. “Ik moet mij focussen op het rijden, ik maak de beslissing niet. Natuurlijk hoor ik de geruchten, maar het enige wat ik nu kan doen is mijn best. Dan zullen we wel zien wat er gaat gebeuren.”

Lees ook: Zo zou de F1-kalender van 2022 eruit kunnen zien

Lees ook: Wolff nog niet gecharmeerd van sprintkwalificatie

Lees ook: BREAKING: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden