Giuseppe 'Nino' Farina: De eerste Formule 1-wereldkampioen

door Zus Veldkamp
Premium update
1024x768-Giuseppe-Nino-Farina-wereldkampioen-1950
Premium update

Sinds het ontstaan van de Formule 1 in 1950 kent de koningsklasse 34 wereldkampioenen. In deze rubriek worden de meest spraakmakende en bijzondere wereldkampioenen besproken. Met in dit artikel Giuseppe 'Nino' Farina, de eerste Formule 1-wereldkampioen.

Giuseppe 'Nino' Farina is op 30 oktober 1906 geboren in het Italiaanse Turijn. Zijn vader was een autofabrikant van het merk Farina. Doordat zijn vader een autofabrikant was maakte hij al op jonge leeftijd kennis met de autosport. Op negenjarige leeftijd zat hij al in een auto. Maar niet alleen de autosport had zijn interesse, ook skiën, voetbal en atletiek. In 1925 begon hij te racen met zijn vader. Echter, verliep dat niet geheel volgens plan. Nino crashte en brak zijn schouder, zijn vader finishte als vierde. Dit was het begin van een carriére vol crashes. In 1935 werd hij uitgenodigd door het fabrieksteam van Maserati om voor hun te komen racen. Daar liet hij zichzelf van zijn beste kant zien; hij werd gescout voor Scuderia Ferrari door Enzo Ferrari. Later besloot hij voor Alfa Romeo te rijden.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden