'Gouden' Verstappen tijdens Pirelli-testdagen

SI202112140108_hires_jpeg_24bit_rgb

Na de Grand Prix van Abu Dhabi is het tijd voor de Pirelli-testdagen. Tijdens deze dagen worden de nieuwe 18-inch banden getest. Naast de bandentest is er dit jaar ook weer een Young Driver Test.

Na een lang Formule 1-jaar zou je denken dat het tijd is voor de teams om uit te rusten, maar niks is minder waar. In de week na de Grand Prix van Abu Dhabi is er namelijk de Young Driver Test. In deze test krijgen onervaren coureurs de kans om kilometers te maken in de snelste bolides ter aarde. Zo stapt Nyck de Vries in de Mercedes. Naast de gebruikelijke Young Driver Test vindt dit jaar een andere test plaats. Volgend Formule 1-seizoen wordt er namelijk gereden met 18-inch banden in plaats van 13-inch banden. Om deze reden zijn er twee testdagen waar de teams data kunnen verzamelen van en over de banden.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Pirelli testdagen / 2021 / Abu Dhabi / 18-inch banden
Getty Images - Red Bull Content Pool (Max Verstappen test de 18-inch banden)

Per dag mogen de teams één bolide het circuit opsturen. Ook wereldkampioen Verstappen neemt deel in deze tests. Dinsdag heeft de Nederlander maar liefst 124 ronden gereden op het Yas Marina Circuit. Verstappen heeft echter niet de meeste ronden gereden, dat was Lance Stroll. De Canadees heeft 143 ronden achter zijn naam geschreven. Woensdag zullen de teams weer gaan testen, de volledige line-up vind je hieronder.

Gouden randje

Max Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi en won daarmee het wereldkampioenschap. Om die reden droeg Verstappen tijdens de testdagen gouden schoenen. Hij werd er niet meteen sneller van, uiteindelijk zette Verstappen de achtste tijd neer. Rondetijden zijn echter niet het belangrijkste tijdens de testdagen, dat zijn de hoeveelheid ronden.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Pirelli testdagen / 2021 / Abu Dhabi / 18-inch banden
Foto: Red Bull Content Pool - Clive Rose/Getty Images

Lees ook: Overwinning Max Verstappen in 10 foto’s

Lees ook: Schumacher: “Was mooi met een snellere auto te vechten”

Lees ook: Olav Mol: “Ontknoping waar je alleen maar van kan dromen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden