GP Canada: Hamilton wint, Verstappen foutloos 15e

images_Formule1_2015_nieuws-juni_Lewis_Hamilton_Mercedes_AMG_F1_Grand_Prix_Canada

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Canada gewonnen. Hij leidde de race van begin tot eind. Teamgenoot Nico Rosberg bleef constant binnen twee seconden afstand, maar kon geen aanval voor de winst doen. Max Verstappen reed een foutloze wedstrijd en finishte als 15e.

Mercedes was weer eens het dominate team in de Grand Prix van Canada met een één-twee en een halve minuut voorsprong op nummer drie. Die nummer drie was vandaag Valtteri Bottas, die profiteerde van een fout van Kimi Riakkonen. Raikkonen leek de derde plaats stevig in handen te handen, maar spinde op de baan, had geen schade, maar zag wel zijn landgenoot passeren.

De meest imposante race was misschien wel die van Sebastian Vettel. Gestart vanaf P18 schoof hij in het begin van de race snel op naar voren. Zijn opmars leidde aan de finish tot een vijfde plaats.

Max Verstappen reed een foutloze race, pakte na de start al snel twee plaatsen, maar zag zijn opmars gestuit op P15. Hij kon een paar fraaie inhaalacties laten zien, maar kwam na zijn enige pitstop achter Marcus Ericsson terecht, waar hij ondanks flink aandringen niet langs kon komen.

Enige uitvallers vandaag waren de twee McLarens en Roberto Merhi. Eerst Fernando Alonso en daarna Jenson Button moesten opgeven met problemen aan hun motor. Merhi in zijn Manor was daarna de laatste uitvaller van een relatief rustige race, waar geen enkele safety car op de baan verscheen.