190023_can

Max Verstappen start de Grand Prix van Canada – morgenavond om 20:10 uur – vanaf de elfde plaats. De Nederlander en zijn team vergokten zich in Q2 doordat Kevin Magnussen voor een rode vlag-situatie zorgde, precies op het moment dat Verstappen een ultieme poging deed om in de top tien en dus Q3 terecht te komen.

Pole position op het Circuit Gilles Villeneuve ging naar Sebastian Vettel, zijn eerste sinds Duitsland vorig jaar. Lewis Hamilton vergezelt de Duitser op de eerste startrij, terwijl Charles Leclerc op P3 en Daniel Ricciardo verrassend op P4 de tweede startrij vormen.

Red Bull probeerde in Q2 op medium banden een snelle tijd neer te zetten, om zo een betere pitsstopstrategie te hebben tijdens de race. De gok pakte verkeerd uit, een gebrek aan grip zorgde er voor dat de top tien niet binnen bereik was. Het team besloot Verstappen dan maar op de rode band te zetten, maar die gok pakte dus verkeerd uit. Met nog een handvol tellen op de klok begon de Nederlander aan zijn ultieme poging, maar een crash van Magnussen in de Wall of Champions zorgde voor een rode vlag en dus het einde van Verstappen’s poging.

Mogelijk start de Nederlander morgen wel in de top tien, als Magnussen wordt teruggezet. De Deen had een hoop schade en moet mogelijk onderdelen vervangen waardoor hij een gridstraf kan krijgen.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Canada:

D8kAijpWwAA6Lvi
(c) Formula 1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden