Grand Prix Mexico: Rosberg zet pole om in winst, Max Verstappen P9

images_Formule1_2015_nieuws-nov_Max_Verstappen_Mexico_2015

Wederom stond er tijdens de GP van Mexico geen maat op de mannen van Mercedes. Een één-tweetje voor Rosberg en Hamilton was dan ook het logische gevolg van een volledig droge wedstrijd in Mexico City. Max Verstappen ging als achtste van start en kwam als negende aan de finish.

Nico Rosberg zou geen moment onder druk staan in de wedstrijd, helemaal niet toen Hamilton het in de slotfase liet varen. De derde plaats was voor Valtteri Bottas die vroeg in de wedstrijd in aanraking kwam met Kimi Raikkonen. 

Blamage voor Ferrari

Weer kwamen de landgenoten Bottas en Raikkonen in de clinch met elkaar. Was het eerder de laatste ronde in Sochi, deze keer werd het de 22e ronde op het Hermanos Rodriquez Circuit. Bottas zat duidelijk naast Raikkonen bij het insturen maar die laatste besloot gewoon in te sturen. De achterwielophanging van de Ferrari brak af, voor Raikkonen werd het de vijfde uitvalbeurt van het seizoen.

Teamgenoot Sebastian Vettel kende eveneens een lastige dag. De Duitser kwam in de eerste ronde in aanraking met Daniel Ricciardo met een lekke band tot gevolg. Vettel vervolgde zijn weg van achteren en kon op de harde band het verschil niet maken, met een spin en een moeizaam gevecht met Pastor Maldonado. Vettel zou door een crash in ronde 52 het wedstrijdtoneel definitief verlaten. Voor het eerst dit seizoen komt er geen van de Ferrari’s aan de finish.

P9 voor Max Verstappen

Voor Max Verstappen was het met de lange rechte stukken een lastige wedstrijd. De Nederlander profiteerde uitstekend van de fouten die de concurrentie maakte in de beginfase. Zo passeerde hij de beide auto's van Williams en ook Sebastian Vettel werd achtergelaten door Verstappen. P6 bleek iets te hoog gegrepen, Verstappen viel terug naar P9 en kon in de slotfase het tempo van Sergio Perez niet volgen voor de achtste plaats.

UITSLAG Formule 1 Grand Prix van Mexico

1 Rosberg
2 Hamilton
3 Bottas
4 Kvyat
5 Ricciardo
6 Massa
7 Hulkenberg
8 Perez
9 Verstappen
10 Grosjean
11 Maldonado
12 Ericsson
13 Sainz
14 Button
15 Rossi
16 Stevens
DNF Nasr
DNF Vettel
DNF Raikkonen
DNF Alonso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden